PARTIZAN JE PONOVO ŽIV Zvezda "podmazala", a Petrić pokrenuo Parni valjak u pravom smeru


 

Posle Lazarevca možemo da konstatujemo: Parni valjak je konačno upalio.

Nedelje i nedelje protekle su u gurki, vozilo se sve vreme u leru, nekada je vukao čak i u rikverc, pre nego što je motor najzad proradio.

I sada ide u pravom smeru, spreman da "melje" kao što priželjkuju navijači u čuvenoj pesmi sa tribina.

U Večitom derbiju najava boljih dana

Da će do toga doći moglo se naslutiti u Večitom derbiju u sredu. Odigrao je Partizan izuzetno dobro meč protiv Crvene zvezde, znatno bolje nego što je to bio slučaj u prethodnom periodu. 

Iako nije nagrađen pobedom (1:1), koja bi drastično uticala na sampouzdanje, kvalitetna predstava ubrizgala je timu veliku dozu energije i veru da se dosadašnja mučna situacija može pretvoriti u pozitivnu.

Potvrda je stigla protiv Kolubare (5:1). Kao retko kada poslednjih godina, a nijednom ove sezone, Valjak je doslovno „pregazio“ rivala. I to na gostujućem terenu.


Pet postignutih golova (prvi put posle godinu i po dana i meča sa Zlatibor Čajetinom kod kuće), ne odslikavaju potpuno dominaciju crno-belih. Jer, lako je moglo da ih bude znatno više. 

Nije preterano reći čak i dvocifreni broj, da su sve iskreirane prilike iskorišćene. Posebno u prvom poluvremenu tokom kojeg su Beograđani mogli da postignu 7 ili 8 golova (stativa Uroševića, pokušaj Dijabatea, šanse Rikarda i Vujačića...).

Ali i ovako trener Gordan Petrić ima razloga da bude izuzetno zadovoljan. 

- U utakmici sa Zvezdom smo pokazali šta možemo i koliko. Momci su i sada pokazali ono što znaju. Znali su to i pre mog dolaska, nisu zaboravili fudbal. Samo su se sada kockice sklopile. Treba nastaviti dalje - istakao je Petrić posle duela u Lazarevcu.

Petrić stvorio kameleona


Dolazak Petrića i implementacija njegovih ideja pokazali su da je ovaj Partizan kadar da pobeđuje na razne načine, što predstavlja veliki plus.

Čak i kada su se mučili protiv Mladosti GAT i Radničkog iz Kragujevca, crno-beli su zabeležili dva minimalna trijumfa golovima iz prekida u finišu. Odlika dobrih ekipa je da beleže pobede i kada im ništa ne polazi za rukom.

Savladali su i Hamrun kod kuće (4:1), iako su odavali utisak inferiorne ekipe iz ugla kontrole lopte i poseda. Dokazali su time da do slavlja mogu i oslanjajući se isključivo na kontra-napade.


A onda je na red došao i napadački stil. Najpre implementiran u jednom delu Večitog derbija, gde su bili bliži trijumfa, pa zatim tokom cele utakmice protiv Kolubare.

Pretvorio je Petrić Partizan u pravog takmičarskog kameleona, sposobnog da se prilagođava različitim zahtevima iz meča u meč, u odnosu na protivnika i stil koji će ga najlakše odvesti do željenog ishoda.

Sve je više razloga za optimizam da bi sunce moglo rastera sve tmurne oblake i ogreje iznad Humske ulice. 

Večiti rival priskočio u pomoć


Koliko uspon sopstvene forme, toliko i pad večitog rivala utiče na sve bolje raspoloženje u taboru crno-belih.

Donedavno naizgled nedodirljiva, Crvena zvezda je u poslednjih nekoliko utakmica pokazala brojne slabosti. 

Počevši od ispadanja od Makabi Haife u plej-ofu za Ligu šampiona, preko slabije odigranog derbija, zaključno sa veoma lošim izdanjem i remijem sa TSC na Marakani. 


Kada se na sve to doda iznenadna promena trenera, jasno je da Partizan ima šansu da „jaše“ na talasu nepovoljnog trenutka najvećeg protivnika i potpuno se vrati u život.

Smanjili su crno-beli zaostatak sa minus sedam na podnošljivih minus pet. Iz ove perspektive je možda još veća žal za trijumfom u derbiju, kojim bi se razlika praktično potpuno anulirala, ali se i sada u Humskoj lakše diše.

Parni valjak se pokrenuo. A koliko će se zahuktati  i dokle stići, pokazaće se u narednom mečevima. 

Prvi naredni je Slovacko u Češkoj u prvom kolu Lige konferencije, pa lučanska Mladost u Superligi kod kuće.



Коментари

Популарни постови са овог блога

(SASTAVI) Mladost GAT- Partizan: Ovo su Petrićevi aduti za preporod crno-belih

Nenadova neobična vojvođanska farma oduševila je čak i ČUVENOG ŠEIKA IZ EMIRATA da nije pitao za cenu: "Lično me zvao da dođem u Abu Dabi"

Natho pred derbi: "Naš stadion, naša podrška i naš tim, hajde da pobedimo Zvezdu"